Tuesday 19 November 2019

Healthy people bosbes en framboos - Vers fruit kiezen of die de worm in mijn appel stoppen


Healthy people bosbes en framboos ! Iedereen houdt van fruit. Stel je voor dat je in een frisse rode appel bijt en je smaakpapillen prikkelt. Wat dacht je van het gooien van zoete, pitloze druiven in je mond, anticiperend op die bevredigende pop !! bij elke hap. Dan is er de ultieme fruittraktatie! IJskoude watermeloen, sap dat langs je kin druipt en over je handen. Is er een beter gevoel?

Je smaakpapillen zijn klaar voor die eerste hap van succulentie. Yum! Absoluut heerlijk! Maar wat is dit ...? Je glimlach verandert in een frons. Die mooie appel is papperig !! Je graaft verder in je koelkast voor wat druiven. Wat kan hier misgaan? Tuit, tuit. Zuur, zeg je? En waar kwamen deze zaden vandaan? Je gaat naar die favoriet aller tijden. Het enige dat mis is met watermeloen, is dat als je het eenmaal in de koelkast hebt gezet om te koelen, er opeens geen ruimte is voor iets anders, met de mogelijke uitzondering van een blikje sardientjes. Je graaft de koelkast uit, graaft naar die meloen met het sap van ambrosia. Snijd jezelf een stuk, neem die eerste grote hap, wachtend op gelukzaligheid. Hmm! Je kunt maar beter een tweede hap nemen. Oh nee! Raad eens? Je hebt net 14 pond water en schil gekocht.



Appels Probeer voor snacking Red Delicious, McIntosh, Granny Smith, Empire en Golden Delicious. Scherpe variƫteiten zoals Gravenstein, Grimes Golden, Jonathan en Newton zijn goede taarten en appelmoes. Gebruik echter voor het bakken de stevigere vleesrassen zoals Rome Beauty en Winesap.
Abrikozen De meeste verse abrikozen zijn beschikbaar in juni en juli. Abrikozen moeten rijpen terwijl ze aan de boom zijn en stevig aanvoelen wanneer ze worden geplukt. Mollig, goudoranje en sappig ogend fruit moet toegeven aan zachte druk. Vermijd papperig fruit of harde, groenachtige gele abrikozen.

Avocado's zijn klaar om te eten als ze licht zacht zijn. Het duurt 3 tot 5 dagen bij kamertemperatuur voordat de "harde kruidenierswinkelwinkel" avocado's rijpen. Koeling vertraagt het rijpen.
Kies voor onmiddellijke consumptie licht zachte avocado's die meegeven aan een zachte druk, maar selecteer later in de week fruit dat nog steeds stevig aanvoelt.



De kiwi's zijn vrij klein. De pulp is heldergroen, licht zuur smakend en omgeven door veel kleine, zwarte, eetbare zaden, die op hun beurt een bleek hart omringen. De buitenkant van de kiwi is licht tot medium bruin en "harig" van textuur.

Limoenen komen op de markt wanneer ze volwassen zijn geworden. Zoek, net als citroenen, limoenen met een glanzende schil en zwaar gewicht voor hun grootte.

No comments:

Post a Comment