Healthy people bosbes en framboos ! Iedereen houdt van fruit.
Stel je voor dat je in een frisse rode appel bijt en je smaakpapillen prikkelt.
Wat dacht je van het gooien van zoete, pitloze druiven in je mond, anticiperend
op die bevredigende pop !! bij elke hap. Dan is er de ultieme fruittraktatie!
IJskoude watermeloen, sap dat langs je kin druipt en over je handen. Is er een
beter gevoel?
Je smaakpapillen zijn klaar voor die eerste hap van
succulentie. Yum! Absoluut heerlijk! Maar wat is dit ...? Je glimlach verandert
in een frons. Die mooie appel is papperig !! Je graaft verder in je koelkast
voor wat druiven. Wat kan hier misgaan? Tuit, tuit. Zuur, zeg je? En waar
kwamen deze zaden vandaan? Je gaat naar die favoriet aller tijden. Het enige
dat mis is met watermeloen, is dat als je het eenmaal in de koelkast hebt gezet
om te koelen, er opeens geen ruimte is voor iets anders, met de mogelijke
uitzondering van een blikje sardientjes. Je graaft de koelkast uit, graaft naar
die meloen met het sap van ambrosia. Snijd jezelf een stuk, neem die eerste
grote hap, wachtend op gelukzaligheid. Hmm! Je kunt maar beter een tweede hap
nemen. Oh nee! Raad eens? Je hebt net 14 pond water en schil gekocht.
Appels Probeer voor snacking Red Delicious, McIntosh, Granny
Smith, Empire en Golden Delicious. Scherpe variƫteiten zoals Gravenstein,
Grimes Golden, Jonathan en Newton zijn goede taarten en appelmoes. Gebruik
echter voor het bakken de stevigere vleesrassen zoals Rome Beauty en Winesap.
Abrikozen De meeste verse abrikozen zijn beschikbaar in juni
en juli. Abrikozen moeten rijpen terwijl ze aan de boom zijn en stevig
aanvoelen wanneer ze worden geplukt. Mollig, goudoranje en sappig ogend fruit
moet toegeven aan zachte druk. Vermijd papperig fruit of harde, groenachtige
gele abrikozen.
Avocado's zijn klaar om te eten als ze licht zacht zijn. Het
duurt 3 tot 5 dagen bij kamertemperatuur voordat de "harde
kruidenierswinkelwinkel" avocado's rijpen. Koeling vertraagt het rijpen.
Kies voor onmiddellijke consumptie licht zachte avocado's die
meegeven aan een zachte druk, maar selecteer later in de week fruit dat nog
steeds stevig aanvoelt.
De kiwi's zijn vrij klein. De pulp is heldergroen, licht zuur
smakend en omgeven door veel kleine, zwarte, eetbare zaden, die op hun beurt
een bleek hart omringen. De buitenkant van de kiwi is licht tot medium bruin en
"harig" van textuur.
Limoenen komen op de markt wanneer ze volwassen zijn
geworden. Zoek, net als citroenen, limoenen met een glanzende schil en zwaar
gewicht voor hun grootte.
No comments:
Post a Comment