Friday 27 December 2019

Bosbessen | Kenmerken van bosbessen - healthy people bosbes en framboos


Bosbessen
De Blueberry is een van de weinige vruchten afkomstig uit Noord-Amerika. Inheemse Amerikanen gebruikten de bessen en delen van de plant voor de geneeskunde. Vandaag de dag hebben bosbessen een Rockstar reputatie onder de vruchten; Ze bevatten krachtige fytochemicaliën genaamd anthocyanen, die deze bessen hun blauwe kleur geven.

Wat zit er in bosbessen?

Blueberry Nutrition feiten
Bosbessen zijn een uitstekende bron van vitamine C en K, mangaan en een goede bron van voedingsvezels. Bosbessen behoren tot de vruchten die het hoogst zijn in de antioxidant kracht, grotendeels te wijten aan hun vele fytochemicaliën:

Anthocyanen, catechinen, quercetine, kaempferol en andere flavonoïden

Ellagitanninen en ellaginezuur

Pterostilbene en resveratrol

Kenmerken van bosbessen


Bosbessen struiken beschikbaar in de handel laat de huis tuinman te groeien en te genieten van verse bessen. De struiken zijn verkrijgbaar in verschillende variëteiten, elk met iets andere kenmerken, hoewel de meeste Blueberry variëteiten veel functies delen. Het begrijpen van de kenmerken helpt u bij het selecteren van de juiste Blueberry variëteit en zorg voor de nieuwe bessenstruiken.



Typen
Bosbessen zijn er in drie grote variëteiten--low-Bush, High-Bush en Rabbit-Eye. Bosbessen met een laag struikgewas groeien meestal tussen de 2 en 4 voet. De laag-Bush soorten zijn beter geschikt voor koelere klimaten, omdat ze over het algemeen meer koele tijd nodig hebben om goed te presteren. Bosbessen met hoge Bush groeien 4 voet breed en 6 voet lang of meer. Tuinders hebben de mogelijkheid van verschillende variëteiten van High-Bush bosbessen die geschikt zijn voor verschillende klimaten. Konijn-Eye blauwe bessen groeien ook verschillende voeten hoog, maar zijn speciaal geschikt voor warme klimaten die in de winter geen extreme kou ervaren.


Gebladerte
Bosbessen struiken toevoegen visueel aan het landschap naast het verstrekken van fruit. In het voorjaar en de zomer hebben bosbessen struiken groene bladeren. Witte of roze bloemen groeien op de bosbessen struiken in het voorjaar. De bloemen maken de weg voor diepblauwe bessen in de zomer. De grootte, de specifieke tint en de smaak van de bessen varieert per variëteit. Veel variëteiten van bosbessen struiken hebben bladeren die van kleur veranderen naar rood, geel of soortgelijke Fall loof kleuren als de herfst nadert.


Teeltomstandigheden
Bosbessen struiken groeien het best in een zonnig, goed gedraineerde gebied van zure grond met een pH variërend van 3,5 tot 5. Organisch materiaal toegevoegd aan de bodem helpt bij het creëren van een ideale groei omgeving. In milde klimaten kunnen bosbessen van de herfst tot het vroege voorjaar geplant worden. Een gat van minstens 5 voet tussen de planten laat de bosbessen struiken goed groeien. High-Bush variëteiten kunnen meer ruimte tussen de planten nodig hebben, omdat ze groeien om groter te zijn.


Zorg
Bosbessen planten hebben een consistente irrigatie nodig om ondiepe wortels water te laten absorberen. In de zomer, de struiken hebben meestal 1 inch water per week verspreid tussen twee toepassingen om de grond gelijkmatig vochtig te houden zonder verzadiging, wat wortel rot kan veroorzaken. Jonge bosbessen struiken hoeven alleen maar licht te snoeien om ongezonde takken kwijt te raken. Na drie jaar groeien, snoeien elk jaar wanneer de plant is slapende bevordert gezonde groei. Oudere takken of smalle, zwakke nieuwe scheuten worden elk jaar gesnoeid om de hardy takken te laten gedijen.



No comments:

Post a Comment